Pravna fakulteta v Ljubljani

Pravna fakulteta v Ljubljani

pravna fakulteta

Pravna fakulteta v Ljubljani je najstarejša in največja pravna fakulteta v Sloveniji. Gre za eno izmed temeljnih fakultet, ki so nastale pod okriljem Univerze v Ljubljani. Ustanovljena je bila istega leta kakor Univerza v Ljubljani, in sicer leta 1919. Danes je Pravna fakulteta sodobna fakulteta, kjer skušajo razvijati kritično misel in dosegati čim višje standarde znanja. V zadnjih letih so na fakulteti zaživele predvsem Erasmus izmenjave, za katere se vsako leto odloča več študentov. Na fakulteti že več let določene izbirne predmete oziroma predavanja izvajajo v angleškem jeziku. Pri nas je sicer pravo mogoče študirati tudi na Pravni fakulteti v Mariboru in Evropski pravni fakulteti v Novi Gorici, vendarle pa velja Pravna fakulteta v Ljubljani za najbolj ugledno in spoštovano pravno izobraževalno institucijo pri nas.

Bolonjski in ne-bolonjski študijski program prava

Na Pravni fakulteti v Ljubljani za enkrat izvajajo tako bolonjski kakor ne-bolonjski študijski program. Pred-bolonjski univerzitetni študijski program prava bodo na fakulteti prenehali izvajati 30.9.2016, do tedaj pa imajo študentje in drugi kandidati, ki jim je status sicer že potekel, a so bili v preteklosti že vpisani vsaj v 4. letnik študija prava, možnost opravljanja manjkajočih študijskih obveznosti. Na ta način lahko posamezne izpite 3. ali 4. letnika ter zagovor diplomskega dela opravijo za nazaj. Na ta način bodo ti študentje študij prava zaključili po starem programu. Po 30.9.2016 pa ne bo več mogoče opravljati nobene študijske obveznosti iz pred-bolonjskega programa. Bolonjski študijski program pa so na Pravni fakulteti uvajali postopoma. Študij obsega tri stopnje (1., 2. in 3.).

Izredni študij prava na Pravni fakulteti

Na Pravni fakulteti v Ljubljani je mogoče opravljati tudi izredni študij, pri čemer so obveznosti za izrednega študenta enake izpitnim obveznostim vseh, ki so na študij prava vpisani redno. Za izredni študij se plača tudi šolnino. Za študijske programe 1. stopnje približno 1.900 evrov na letnik (štiri letniki), za študijski program 2. stopnje pa nekaj manj kot 4.000 evrov.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani