Online tečaj slovenščine

Online tečaj slovenščine

online tečaj jezika

Ko pomislimo na učenje tujega jezika, vedno najprej pomislimo na angleščino, nemščino, francoščino, mogoče tudi ruščino, hrvaščino in srbščino, redko ali nikoli pa ne pomislimo, da je tudi slovenski jezik lahko nekomu tuji jezik, ki bi se ga rad naučil.

Kdo se uči slovenščine?

Slovenščino se največkrat učijo tujci, ki pridejo v Slovenijo delat. Visoko izobražen kader se po navadi odloči, da bo najel individualnega učitelja slovenščine, ki bo hitrost in tematiko učnih ur prilagodil njegovim željam. Ti tečaji trajajo toliko ur, kolikor jih tečajnik želi zakupiti.

Druga možnost so tečaji v sklopu programa ZIP (Začetna integracija tujcev). Namenjeni so priseljencem oz. državljanom tretjih držav in so brezplačni. Ta tečaj traja 180 ur.

Tretja možnost so tečaji, ki jih organizirajo jezikovne šole. Ti tečaji lahko potekajo celo leto, zato se nanje potomci Slovencev po svetu ne morejo prijaviti. Zanje tako jezikovne šole organizirajo poletne šole z intenzivnimi tečaji slovenščine na različnih nivojih. Ti tečaji navadno trajajo od 40 do 80 ur.

Celoletno učenje slovenščine preko spleta

Ker se marsikateri lektor slovenščine zaveda, da je kampanjsko učenje jezika nekaj tednov v poletnih mesecih premalo, da lahko nekdo, ki ne živi v Sloveniji, konstantno izpopolnjuje in nadgrajuje svoje znanje, je prišlo do razmaha učenja slovenskega jezika preko spleta.

Najpogostejši način tovrstnega učenja je preko brezplačnega programa Skype. Lektor in tečajnik se zmenita za datum in uro (paziti morata, da upoštevata različne časovne pasove), ko bo lekcija potekala in se tako ob uri pokličeta. Z vklopom spletne kamere je učenje in poučevanje še pristnejše. Po navadi pripravi učitelj spletni dokument, ki ga lahko urejata oba, kamor lektor vpisuje vaje, tečajnik pa odgovore nanje. Možno je seveda tudi to, da gledata vsak v svoj učbenik, ki ga imata pred računalnikom, ampak na ta način učitelj ne more preverjati, če je tečajnik pravilno zapisal besedo ali stavek.

Online učenje jezika je v prvi vrsti namenjeno utrjevanju konverzacije in kot možnost, da je tečajnik neprestano v stiku z jezikom.

Kje lahko sebe ali svojega sorodnika prijavim na tečaj slovenščine?

Če imate sorodnika v Avstraliji, Argentini, Kanadi ali drugod po svetu, za katerega veste, da bi se rad naučil slovenščine, jezika svojih prednikov, vendar nima dovolj denarja, da bi prišel v Slovenijo, ali pa sami živite v Sloveniji in bi radi zgolj osvežili slovnična pravila, potem pišite na naš e-naslov in skupaj bomo našli optimalno rešitev, saj se lahko dogovorimo tako o dolžini trajanja celotnega tečaja kot o dolžini posamezne lekcije ter pogostosti samih ur.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani