Univerza v Ljubljani

Univerza v Ljubljani

univerza v ljubljani

Univerza v Ljubljani je naša osrednja izobraževalna ustanova z dolgoletno in bogato tradicijo. Ustanovljena je bila leta 1919. Gre za največjo slovensko univerzo in raziskovalno institucijo, ki obsega več kakor 50.000 študentov. Študentje se lahko vpisujejo na več kakor 300 dodiplomskih in podiplomskih študijskih programov. Na Univerzi v Ljubljani je zaposlenih okoli 6.000 visokošolskih učiteljev, asistentov, raziskovalcev in administrativnih delavcev. UL obsega 23 fakultet in tri umetniške akademije. UL velja za kakovostno univerzo in je tako na nekaterih osrednjih svetovnih lestvicah (Šanghajska, Timesova, Webometrics) uvrščena med 500 najboljših univerz.

Študijski programi pod okriljem Univerze v Ljubljani

UL vsako šolsko leto izvaja kakovostne družboslovne, humanistične, naravoslovne in tehnične študijske programe. Vsi programi so zasnovani v skladu z Bolonjsko deklaracijo, ki so jo pri nas začeli uvajati pred nekaj leti.

Dodiplomski študijski programi 1. stopnje

Fakultete in akademije pod okriljem Univerze v Ljubljani študentom nudijo 167 dodiplomskih študijskih programov. Od tega je 32 programov visokošolskih strokovnih, 128 pa univerzitetnih. V okviru tega se izvaja tudi 7 enovitih magistrskih programov (medicina, veterina, farmacija, dentalna medicina, arhitektura).

Podiplomski študijski programi 2. stopnje

Magistrski študijski programi gradijo na interdisciplinarnosti in internacionalizaciji, skupno pa obsegajo 225 akreditiranih študijskih programov druge stopnje. 15 študijskih programov članice UL izvajajo skupaj z drugimi univerzami iz tujine. Vsi magistrski programi se ne razpisujejo vsako leto, informacije za razpisane programe pa so študentom na voljo v razpisu, ki je objavljen najkasneje 1. Junija za naslednje šolsko leto.

Podiplomski študijski program 3. stopnje

Doktorski študij združuje 21 študijskih programov. Nekateri se izvajajo tudi v sodelovanju z univerzami iz tujine. Doktorski študij traja 3 leta, zaključi pa se z doktorsko disertacijo in zagovorom le-te. Pred zagovorom mora kandidat objaviti najmanj en znanstveni članek. Za doktorski študij je potrebno plačati tudi šolnino, ki se od programa do programa sicer razlikuje, giblje pa se okoli 10.000 evrov (nekaj več kakor 3.000 evrov na letnik študija).

 

Vir slike.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani