Top 5 jezikov, ki jih morate obvladati

Top 5 jezikov, ki jih morate obvladati

jeziki

Ko se odločate, da boste razširili svoje znanje, je učenje jezikov gotovo dobra naložba v vašo prihodnost. Znanje tujega jezika ali celo več tujih jezikov pride človeku lahko prav tako poslovno kakor povsem zasebno. Ko se odločamo, kateri jezik bi izbrali, se je smiselno pozanimati, kateri so tisti tuji jeziki, katere je najbolje obvladati. Pa si poglejmo top 5 jezikov in zakaj izbrati ravno njih!

Na prvem mestu še vedno angleščina!

Angleški jezik je mednarodno najbolj govorjen jezik, z njim se da sporazumevati na različnih koncih sveta in v večini služb se danes zdi povsem samoumevno, da dobro obvladate angleščino. To pomeni, da ste v angleščini podkovani tako pasivno kakor aktivno. Angleščina sodi med tiste jezike, katere tudi številčno govori največ svetovnega prebivalstva.

Poleg angleščine je dobrodošlo znanje nemščine

Prebivalci naše države, ki živijo blizu avstrijske meje, pogosto dobro govorijo tudi nemški jezik. To je še zlasti koristno, če se odločite za delo v nemško govoreči državi, kjer je pogosto dobro znanje njihovega jezika pogoj, da za službo sploh lahko kandidirate. Če bi torej želeli delati v Švici, Avstriji ali na primer Nemčiji, potem vam znanje iz nemškega jezika gotovo lahko pride še kako prav.

Španščina je med najpogosteje govorjenimi jeziki

To je tudi razlog, zakaj se za učenje tega jezika odloča toliko ljudi. Španščino ne govorijo samo v Evropi, temveč je z njo neločljivo povezana vsa Južna Amerika. Ker gre za jezik, ki spada v romansko skupino jezikov, ki se od slovanskih jezikov, kamor uvrščamo slovenščino, precej razlikuje, bi morda pričakovali, da se je tega jezika težko naučiti. Nasprotno vam znajo mnogi, ki jezik že obvladajo povedati, da je zelo podoben italijanskemu in se ga da razmeroma hitro naučiti.

Eden težjih jezikov – Ruščina

Pravijo, da je ruski jezik kljub skupnim slovanskim jezikovnim koreninam z našim maternim jezikom, eden izmed težjih jezikov za učenje. Ne glede na to, imamo z Rusi marsikatero sorodno besedo, ki nam ta jezik vsaj nekoliko približajo. Ruščina je lahko izjemno koristen jezik, če se novega jezika učimo zaradi poslovnih razlogov. Ruski trg je namreč velik in še precej neosvojen, zato je znanje tega jezika lahko pomembna referenca na vašem življenjepisu.

Najzahtevnejše je učenje neindoevropskih jezikov, na primer Kitajščine

Čeprav je Kitajščina jezik, ki nam je izjemno tuj in se ga je tudi zelo zahtevno dobro naučiti, se vendarle Kitajska kot dežela razvija z bliskovito hitrostjo, kar pomeni, da se bo v prihodnosti veliko poslovnega sveta dogajalo ravno tam. Znanje kitajščine je zato lahko še kako koristno, če je naš poslovni interes usmerjen na tuje, hitro rastoče in gospodarsko napredne trge.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani