Tečaji CPP

Tečaji CPP

tečaj cpp

Tečaji CPP oz. tečaji cestno prometnih predpisov so namenjeni vsem, ki želijo pridobiti teoretično znanje o vožnji motornega vozila določene kategorije.  Ko torej posameznik želi pridobiti vozniško dovoljenje, se mora udeležiti tudi predavanj CPP in na koncu opraviti tudi republiški izpit, s katerim dokazuje, da je osvojil potrebno znanje in je pripravljen postati polnopraven udeleženec v prometu.

Koliko ur traja tečaj CPP?

Tečaj CPP navadno traja vsaj 20 ur. V tem času naj bi kandidati spoznali cestno prometne predpise. Posamezne učne sklope in teme določi in pripravi posamezni predavatelj. V sklopu tečaja naj bi se posamezniki naučili osnov o cestnem prometu in signalizaciji, kar je nujni predpogoj za varno vključitev v promet. Predavanja in učne teme tečaja zajemajo splošni del in tudi dodatni del za tisto kategorijo motornih vozil, za katero želi kandidat pridobiti vozniško dovoljenje. Splošni del pa so tisti predpisi, ki ne glede na kategorijo motornega vozila zavezujejo vse udeležence v prometu in bi jih morali poznati vsi.

Po opravljenih predavanjih sledijo tudi testi, s katerimi se preverja znanje kandidatov. Testi so sestavljeni iz vprašanj in skic, na podlagi katerih mora kandidat izkazati poznavanje praktičnega izvajanja prometnih predpisov. Namen tečaja CPP je tako usposobljenost posameznika, da kot udeleženec v prometu zna in zmore pravilno ravnati ter s tem ne ogroža varnosti sebe in drugih. Čeprav morajo teste CPP opraviti vsi, ki želijo pridobiti vozniški izpit za želeno kategorijo motornih vozil, pa republiški testi še zdaleč niso mačji kašelj. Obstajajo tudi priročniki, na podlagi katerih se kandidati lahko ustrezno pripravijo na sam izpit.

Kaj potrebujemo, da se lahko prijavimo na tečaj CPP?

Preden se prijavimo na tečaj, moramo opraviti zdravniško spričevalo in izpit iz prve pomoči, vpisati pa se moramo tudi na šolo vožnje, kjer opravljamo praktični del usposabljanja za voznika motornih vozil. Tečaj CPP predstavlja teoretični del taistega usposabljanja, ki se ga navadno opravi v enem delovnem tednu. Šele po zaključenih tečajih CPP se lahko kandidat prijavi na republiške teste.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani