Tečaj za voditelja čolna

Tečaj za voditelja čolna

tečaj za vaditelja čolna

Tečaja za voditelja čolna se posamezniki navadno udeležijo z namenom opravljanja izpita za voditelja čolna. Ta izpit posamezniku namreč omogoča, da upravljajo s plovili, dolgimi do 24 metrov, ne glede na to, kako močan motor imajo. Gre za izpit, ki je mednarodno priznan in velja za vse življenje. Tečaja se lahko udeleži kdor koli, izpit pa lahko opravljajo osebe, nad 16. letom starosti, pri čemer lahko plovila, dolga več kakor 12 metrov, upravljajo osebe starejše od 18 let. Takšen tečaj in izpit morajo opraviti tudi vsi tisti, ki želijo čoln zgolj najeti.

Poleg teorije tudi praktični del

Tečaj za voditelja čolna je sestavljen tako iz teoretičnega znanja, kakor iz pridobivanja praktičnih izkušenj. V sklopu praktičnega dela se tečajniki navadno seznanijo z raznimi video vsebinami, učijo se delati mornarske vozle, opravljajo vaje in naloge iz navigacije itd. Mnogi ponudniki tovrstnega tečaja nudijo tudi e-učenje, s katerim udeleženci pred samim opravljanjem izpita utrdijo svoje znanje. Običajno je del teoretičnega učenja priročnik za voditelja čolna.

Vsebina tečaja za voditelja čolna

Vsebinsko je tečaj skladen s programom in zahtevami Uprave Republike Slovenije za pomorstvo. Na takšnem tečaju se tečajniki tako naučijo osnov navigacije, osnov motoroznanstva, osnov meteorologije, mednarodnih pravil o izogibanju trčenja na morju, mornarskih del in veščin, seznanijo pa se tudi s pomorskimi predpisi. Tečaj tako udeleženca usposobi za opravljanje navtičnega izpita. Cene tečajev se sicer razlikujejo od ponudnika do ponudnika, vendarle pa lahko pričakujete, da boste za tovrsten tečaj odšteli okoli 160 evrov.

Nekateri imajo raje individualno

Za tiste, ki si želijo bolj osebnega in posamičnega pristopa, je najbolj primeren individualni tečaj za voditelja čolna. Hkrati je tak tečaj primeren za vse tiste, ki se časovno s težavo prilagodijo razpisanim terminom tečaja. Pri individualnem tečaju se tako čas kakor lokacija povsem prilagodita željam posameznega tečajnika. Poleg individualnega tečaja pa obstajajo tudi tečaji za zaključene skupine in tečaji za tujce.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani