Tečaj teka na smučeh

Tečaj teka na smučeh

tek na smučeh

Tek na smučeh postaja tudi v Sloveniji vse bolj priljubljena športna panoga. Veliko zaslugo za to imajo zlasti naši športniki, ki s svojimi uspehi prepričajo marsikoga, da se preizkusi v teku na smučeh. Čeprav morda ta šport ne izgleda pretirano zapleten, pa vas bo v nasprotno nemara prepričalo, ko boste prvič stopili na ozke smuči za tek. Tečaj teka na smučeh je tako več kakor smiselna odločitev za vse tiste, ki bi se s tem športom radi rekreativno ali resneje ukvarjali.

Kdo se lahko prijavi na tak tečaj?

Na tečaj se lahko prijavi kdor koli, ki se želi naučiti teči na smučeh. Tečaj je torej namenjen tako začetnikom, samoukom, športnikom, rekreativcem, otrokom, starejšim in tako naprej, brez nekih omejitev. Vse, kar morajo tečajniki imeti, je volja in motivacija, da se naučijo teči na smučeh. Za začetnike obstajajo spoznavni začetni tečaji, ki trajajo nekaj ur in so namenjeni vsem, ki se s tekom na smučeh poprej še niso srečali. Takšni tečaji navadno potekajo v manjših skupinah, trajajo par ur, stanejo pa okoli 30 evrov na posameznega tečajnika. Poleg začetnega tečaja obstajajo tudi nadaljevalni tečaji teka na smučeh. Ti so namenjeni vsem tistim, ki želijo izboljšati svojo tehniko teka ali pa osvojiti pravilne tehnike. Za takšno obliko tečaja se pogosto odločijo samouki, ki ugotovijo, da zaradi nepravilne tehnike trošijo obilo energije in se zato želijo naučiti pravilne tehnike. Za nadaljevalne tečaje se odločijo tudi rekreativci, ki so se s tekom na smučeh že srečali in bi želeli v tej športni aktivnosti še napredovati. Takšni tečaji navadno potekajo v skupinah, cene pa so okoli 50 evrov na osebo. Poleg začetnega in nadaljevalnega tečaja se lahko posamezniki odločijo tudi za individualne ure ali pa za družinski tečaj teka na smučeh. Individualne ure običajno stanejo okoli 35 evrov na uro, tečaj teka na smučeh za družine pa v primeru 3-5 oseb stane okoli 100 evrov na družino. Poleg vseh naštetih oblik tečaja obstajajo še tečaji za podjetja, razna društva, večje skupine itd.

Ker popularnost teka na smučeh narašča je pričakovati, da se bo takega tečaja v prihodnje udeležilo vedno večje število ljubiteljev tega športa.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani