Tečaj španščine

Tečaj španščine

tečaj spanščine

Španščina je eden najbolj govorjenih jezikov na svetu in zadnja leta tudi eden najbolj učenih. Veliko ljudi se odloča za učenje tega romanskega jezika zaradi potovanj na Iberski polotok ali v katero od številnih držav Južne Amerike, ali preprosto zato, ker je jezik mehek, tekoč in na začetni stopnji lahko učljiv.

Načini učenja španščine

Španskega jezika se lahko naučite na različne načine. Obiščete katero izmed številnih jezikovnih šol, kjer vam bodo ponudili individualne ali tečaje v skupini različnih stopenj, vse od začetnih, do nadaljevalnih in izpopolnjevalnih. Izbira tečaja je odvisna od posameznikovih potreb. Če bi se radi jezika naučili hitro, se želite naučiti točno določene snovi ali ste časovno zelo na tesnem, vam predlagamo izbor individualnih ur. Učitelj oz. šola se vam bosta prilagodila tako časovno kot tudi v izboru tem in pripadajočega jim gradiva. Učenje v skupinah poteka po v naprej določenih dnevih in urah, njegova posebnost pa je v dinamiki ur, saj so te običajno mnogo bolj aktivne, na kupu se zberejo ljudje različnih izkušenj, navad in življenjskih stilov, ki jih skozi pogovor v tujem jeziku delijo med sabo. Metode večine jezikovnih šol temeljijo na konverzaciji v tujem jeziku. Učenja slovnice seveda ne zanemarjajo, vendar skušajo učitelji to razložiti in jo kasneje utrditi skozi pogovor. Na ta način je učenje jezika naravnejše in hitrejše.

V tujino na jezikovno izobraževanje

Če imate željo, čas in sredstva je morda za učenje najprimernejši obisk katere izmed špansko-govorečih držav. Ni vam treba daleč. Z nizkocenovnim letom se zapeljite do katerega izmed španskih mest. Če si želite daljšega oddiha pa si lahko privoščite obisk dela ameriške podceline. Povsod boste našli šole, ki ponujajo tečaje španščine za tujce. Lahko si izberete krajše, 14-dnevne tečaje ali daljše, eno ali večmesečne tečaje. Običajno omenjene šole poleg učenja jezika ponujajo še tečaje o kulturi države oziroma mesta, običajih in vključujejo oglede kulturnih znamenitosti, gledaliških predstav, tečaje kuhanja,… Tovrstne tečaje lahko kombinirate s potovanjem po državi, kjer se nahajate in tako pridobljeno znanje, veščine nadgradite in utrdite.

Stopnje znanja jezika

Učenja španščine se seveda lahko lotite tudi elektronsko. Tovrstno učenje med drugimi ponuja španski nacionalni inštitut Instituto Cervantes v Ljubljani, ki pripravlja in kasneje izvaja izpit DELE (Diploma iz španščine kot tujega jezika), t.j. uraden dokument, ki ga inštitut podeljuje v imenu španskega Ministrstva za izobraževanje. Izpit je sestavljen iz šestih stopenj, od preživetvene stopnje (A1), pa vse tja do mojstrske (C2).

Španščino z malce truda vsakdo spregovori že po nekaj začetnih urah učenja, zato le pogumno. Za začetek se lahko naučite pozdrava in predstavitve, ki se glasi: »Hola, me llamo Ana. Cómo estás?«, kar bi izgovorili tako: [»Olá, me jamo Ana. Kómo estás?«], pomeni pa: »Zdravo, moje ime je Ana. Kako si?«.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani