Tečaj smučanja

Tečaj smučanja

tečaj smučanja

Verjetno se vsako nekoliko večje smučišče lahko pohvali tudi s svojo šolo smučanja. Šole smučanja navadno obsegajo poleg učenja alpskega smučanja tudi učenje deskanja na snegu in teka na smučeh. Tečaj smučanja vodijo usposobljeni učitelji smučanja, ki se običajno vsako leto pred začetkom sezone strokovno izobražujejo. Na tak način so ves čas v stiku z novostmi, njihovo znanje in kompetence pa se iz leta v leto nadgrajujejo.

Poligoni in proge za učenje

Tečaji smučanja se odvijajo na za v te namene pripravljenih poligonih in progah. Za začetnike in najmlajše so ti poligoni in proge manj zahtevne in bolj položne, za nadaljevalne tečaje pa se zahtevnost povečuje. Za najmlajše na boljših smučiščih obstaja tudi posebna vlečnica – tekoči trak, ki je pri najmlajših najbolj priljubljena, varna in enostavna za uporabo.

Kakšen tečaj izbrati?

Za tiste, ki se s smučanjem srečujejo prvič, je najbolje izbrati začetni tečaj. V sklopu le tega se tečajniki spoznajo z opremo, učijo se prilagajanja na smuči, osnovnih položajev na smučeh, spoznajo se s smučarskimi loki, mentorji oziroma učitelji pa jih naučijo tudi varne uporabe žičnic. Tisti, ki imajo nekaj osnovnega znanja, se lahko prijavijo na nadaljevalni tečaj. V sklopu tega se naučijo osnovnega vijuganja, zavoja s klinastim odrivom, prav tako pa tudi spremembe ritmov in kontrole nad hitrostjo. Za še bolj zahtevne je na voljo izpopolnjevalni tečaj. Tečajniki se tako naučijo vijuganja v ožjem in širšem hodniku, spoznajo se z grbinami in osnovami prostega sloga. Za vse tiste, ki jih sploh slednje najbolj navduši, je na voljo tudi tečaj prostega sloga, pri čemer učenje poteka na različnih elementih in skakalnicah. Za tak tečaj mora obstajati na smučišču t.i. snowpark. Poleg vsega naštetega pa obstajajo tudi tečaji za učitelje alpskega smučanja, ki so namenjeni vsem tistim, ki bi svoje znanje smučanja želeli predati naprej.

Pri izbiri najprimernejše oblike tečaja je tako najpomembneje, da ne precenimo svojih zmogljivosti, temveč se odločimo na podlagi naših dejanskih sposobnosti.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani