Tečaj salse

Tečaj salse

tečaj salse

Salsa je popularna glasba in spremljajoč ples, ki izhaja iz Kube in Puerta Rica. Gre za ples, poln strasti in energije, ki zadnja leta vse bolj navdušuje tudi pri nas. Beseda salsa običajno označuje kubansko glasbo, s primesmi kitare, afro-kubanskih tolkal, španskim besedilom in plesnimi ritmi. Ples pred nekaj leti pri nas še ni bil tako razširjen, sedaj pa mnogi plesni učitelji in studii v svoji ponudbi ponujajo tudi učenje tega, s strastjo nabitega plesa.

Tečaji salse polni tudi pri nas

Tečaja salse se danes udeležuje staro in mlado, ki se rado zavrti ob ritmih latinsko-ameriške glasbe. Število salser in salserov pri nas se iz leta v leto veča. Razlog za to je moč hitro opaziti, če si ogledamo zgolj eno uro takšnega tečaja – na licih plesalcev je prisoten smeh, v prostoru vlada sproščenost, vsi pa jemljejo salso za izvrstno zabavo.

Česa se naučite na tečaju?

Na tečaju salse se plesalci učijo korakov, figur in obratov. Učna snov se razlikuje glede na skupino, ki jo obiskujete. Začetniki tako spoznavajo začetne in manj zahtevne korake, s katerimi se lahko suvereno zavrtijo na katerem izmed mnogih večerov salse, ki jih organizirajo po večjih mestih Slovenije. Obstajajo še nadaljevalni in bolj zahtevni tečaji, ki so namenjeni tistim, ki so osnove že osvojili. Večeri salsa ritmov in plesa so med plesalci salse izjemno priljubljeni, hkrati pa so odlična priložnost, da znanje, ki ga posamezniki pridobijo na urah tečaja, utrjujejo. Seveda so tovrstni večeri še vse več kot to – so večeri sproščenega druženja in spoznavanja novih ljudi. To, da se ljudje ob takih priložnostih tudi prijetno razmigajo, je tako zgolj pika na i.

Na tečaj tudi sami

Če vam je salsa glasba in ritmični ples blizu, pa nimate nikogar, s katerim bi se lahko odpravili na tečaj, nikar ne obupajte. Večina plesnih šol namreč sprejema tudi posameznike brez soplesalcev. Salsa je namreč ples, kjer se plesni partnerji med plesom menjavajo, s tem pridobijo več znanja in nova poznanstva. Na tak način se plesalci tudi naučijo plesati z različnimi soplesalci in so tako bolje plesno podkovani. Izgovorov, zakaj se tečaja salse ne morete udeležiti, tako sedaj ni več.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani