Tečaj ruskega jezika

Tečaj ruskega jezika

tečaj ruščine

Ruščina postaja zadnja leta vse bolj priljubljen in zanimiv jezik. Razlogov, zakaj se naučiti govoriti rusko je gotovo več.

Ruščina – jezik prihodnosti

Eden izmed najpogostejših je ta, da je ruski jezik poleg kitajskega eden od jezikov prihodnosti. To pomeni, da si lahko z znanjem iz ruskega jezika odprete marsikatere poslovne in kulturne priložnosti. Učenja ruskega jezika se v zadnjih letih intenzivneje in resneje lotevajo tudi v marsikaterem slovenskem podjetju, ki želi sodelovati z velikim ruskim trgom. Brez ustreznega znanja tega jezika je namreč vsakršno gospodarsko sodelovanje z Rusijo oteženo ali celo nemogoče. Ruščina tako postaja obvezen del poslovnih kompetenc v vseh tistih podjetjih, ki računajo na sodelovanje z ruskimi poslovnimi partnerji.

Mnogi pa se pomena znanja ruskega jezika zavedajo tudi zaradi preprostega dejstva, da si človek v pogovoru z drugim človekom najlažje odpre vrata do spoznavanja tuje kulture in pristne »duše« naroda. To še zlasti velja za »rusko dušo« in njihovo kulturo, ki jo brez ustreznega znanja jezika ne moremo zares spoznati. Poznavanje jezika pomeni tudi poznavanje načina mišljenja in razumevanje navad neke dežele. Ruski jezik je tudi eden izmed šestih uradnih jezikov OZN (Organizacije združenih narodov), po razširjenosti pa je kar peti jezik na svetu. Razlogov, zakaj izbrati učenje ruščine je torej več kot dovolj.

Je učenje ruskega jezika zares tako zahtevno?

Pogosto je v javnosti moč slišati, da je ruščina eden izmed tistih jezikov, ki se jih je zares težko priučiti. To bi na nek način lahko rekli za vsak svetovni jezik, tudi za slovenskega. Pri učenju jezika je zato toliko bolj pomembno, da se stvari lotimo na pravem koncu. Za začetnike to pomeni obiskovanje začetnega tečaja ruščine, kjer se začetnik lahko nauči osnov za komunikacijo v vsakodnevnih situacijah, prav tako se spozna s cirilico in rusko abecedo. Poznavanje osnov je nepogrešljiv del za poglobljeno znanje nekega jezika. Cilj učenja katerega koli tujega jezika je konec koncev sposobnost suverenega sporazumevanja v tujem jeziku, brez nepotrebne treme in zadreg. Program učenja seveda izberete na podlagi predhodnega znanja in namena, zaradi katerega se jezika sploh učite (poslovno znanje, splošni jezik, konverzacija ipd.).

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani