Tečaj Reiki

Tečaj Reiki

reiki

Pravijo, da Reiki sam pokliče človeka, da se odpre temu novemu znanju in predvsem izkustvu. Reiki pomeni življenjsko energijo, ki se pretaka skozi vse in vsakogar na našem planetu. Če smo za takšen pretok energije odprti, potem smo v stiku s samimi s seboj, naše življenje pa je v harmoniji. To pomeni, da smo prosti vseh blokad (fizičnih, energijskih, čustvenih). Človek, ki je odprt za najrazličnejša izkustva in dovoli, da ga preveva življenjska energija, od življenja zajema z veliko žlico, prav tako pa je poln energije, motivacije, ustvarjalnosti in idej. Taki ljudje so običajno inspiracija in navdih tudi za vse tiste, ki se počutijo brez energije in veselja do življenja. Reiki v osnovi temelji na dotiku – ki je lahko za nekoga zdravilen in mu pomaga ponovno vzpostaviti prepotrebno ravnovesje. Tečaja Reiki se običajno lotijo ljudje, ki najprej želijo pomagati sebi, preko tega pa pogosto povsem nevede pomagajo tudi ljudem v svoji okolici. Ker smo vsi povezani in del ene celote, je še kako bistveno, da smo kot del te celote odprti za učenje, kako vzpostaviti univerzalno ravnovesje vsega in vseh.

Predsodki o Reiki-ju

Čeprav je Reiki kot praksa pri nas prisoten že vrsto let, se o njem še vedno ustvarjajo določene fame in predsodki, zaradi česar imajo mnogi o njem precej odklonilno mnenje. Prva in najpogostejša zmota je, da je Reiki preprosto polaganje rok in zdravljenje obolelih mest. Reiki seveda ni v nasprotju s takšnim načinom zdravljenja, še zdaleč pa ne pomeni samo odpravljanje fizičnih bolečin. Reiki je najbolje razumeti kot celovit in vseobsegajoč pristop zdravljena – človeka ne zdravi samo na fizični ravni bolečin, ampak dosega tudi čustveno, duševno in duhovno raven.

Zakaj se odločiti za Reiki?

Tisti, ki Reiki že prakticirajo, vedo povedati, da so z njegovo uporabo prišli do poglobljenega in pristnega razumevanja sebe samega. To se dosega z osredotočanjem na dovajanje energije, ki jo potrebujemo, z aktiviranjem simbolov in z vzpostavljanjem porušenega ravnovesja v telesu. Reiki je v tem smislu lahko koristen tudi kot način zdravljenja na daljavo. Vsakdo, kdor se odloči za tečaj Reiki, se mora udeležiti treh stopenj iniciacije, da bi lahko postal mojster na tem področju. Namen posameznih stopenj je, da se zavestno posvetimo vsaki izmed njih, med posameznimi stopnjami pa Reiki tudi praktično uporabljamo in opazujemo spremembe in njegove učinke na življenje. Preko prakticiranja Reiki v vsakdanjem življenju, se tudi največ naučimo.

1. Stopnja Reiki tečaja

Na prvi stopnji se spoznamo z osnovnimi nauki Reikija, z njegovimi učinki, s primeri iz prakse, veliko je poudarka na uporabnosti te metode v vsakdanjem življenju. Na začetku se tečajniki običajno naučijo tehnike za odprtje kanala pretočnosti, skozi katerega v nas priteka in se skozenj preliva univerzalna energija. Prav tako se tečajniku na prvi stopnji posreduje 1. simbol – simbol moči ali t.i. Cho-Ku-Rei. Ko s prvo stopnjo zaključite, se odprete samo-ozdravitvenim sposobnostim. Prva stopnja tečaja se osredotoča na delo na sebi. Reiki večina tečajnikov na tej točki začenja vse bolj dojemati kot osebni napredek in učenje o lastnih omejitvah ter potencialih.

2. Stopnja Reiki tečaja

Na drugi stopnji tečajniki prejmejo dva simbola: Sei-He-K, s katerim lahko sežete na čustveno raven (tu se začne z odpravljanjem negativnih čustvenih vzorcev) in  Hon-Sha-Ze-Sho-Nen, ki deluje na miselni svet. Z aktivacijo tega drugega simbola se tečajniki usposobijo za zdravljenje na daljavo, v smislu zdravljenja karme, prekinjanjem odvisnostnih vezi, osvobajanja otesnjujočih kalupov ipd. Na tej ravni se tečajniki usposobijo za delo z drugimi ljudmi, ki jim lahko s svojim dotikom in znanjem pomagajo. Druga stopnja pomeni tudi ozaveščanje travm iz preteklosti in osredotočanje energije v določeno področje na daljavo.

3. Stopnja Reiki tečaja

Na tej stopnji tečajniki prejmejo simbol Dai-Ko-Myo. Gre za simbol, ki deluje na duhovno telo. Na tretji stopnji so tečajniki sprejeti v mojstrsko stopnjo. Tretja stopnja predstavlja nadgradnjo prvih dveh, na njej pa sežete na vsa energijska področja. Dlje kot nato prakticirate Reiki v vsakdanjem življenju, boljše je vaše razumevanje vseobsegajoče moči življenjske energije.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani