Tečaj prve pomoči

Tečaj prve pomoči

tečaj prve pomoči

Življenje je najbolj sveta stvar. Ohraniti življenje ali pomagati pri tem je tako najbolj častno in hvalevredno dejanje, ki ga človek lahko izvrši. Pogosto se pri raznih nesrečah izkaže, da so za ohranitev življenja najbolj ključni prvi trenutki nudenja osnovne pomoči ter skrb za ponesrečenca do prihoda reševalcev. Možnost za preživetje je ob ustreznem nudenju prve pomoči tako neprimerno večja, kakor če samo pokličemo reševalce in ne storimo ničesar.

Najprej poskrbimo za varnost

Tečaji prve pomoči so tako namenjeni vsem tistim, ki želijo pridobiti prometno dovoljenje za katero izmed kategorij. Na tečaju se tečajniki tako naučijo prve pomoči, ki je osnova, da reševalci ob svojem prihodu lahko rešijo življenja. Pri tem je seveda ključnega pomena, da najprej poskrbimo za varnost – sebe in kraja nesreče, šele nato pa začnemo z izvajanjem nujne prve pomoči. Mnogi ljudje priznavajo, da bi se v takšni situaciji le težko primerno odzvali, zato je še kako pomembno, da se vsi udeleženci v prometu vsaj enkrat v življenju srečajo s tovrstnim znanjem.

Znanje za življenje

Tečaj prve pomoči tako posameznika oskrbi z osnovnim znanjem, da v stresnih okoliščinah zna in zmore pristopiti in pomagati ponesrečenim osebam. Na ta način lahko izmerno pripomore k ohranjanju življenja do prihoda nujne medicinske pomoči. Primeren odziv in ohranjanje trezne glave je nekaj, česar smo sposobni samo, če smo predhodno opremljeni z ustreznim znanjem. Takšno znanje si lahko pridobimo ravno na tečaju prve pomoči.

Praktičen in teoretičen del

Tečaj je sestavljen iz dveh enako pomembnih delov – teoretičnega znanja, ki je pogosto nujna osnova za uspešno izvajanje praktičnega dela. V sklopu tečaja tako tečajniki spoznajo nujno znanje, ki ga potrebujejo, nato pa tudi na lutkah in v sodelovanju z drugimi tečajniki preizkusijo svoje znanje v praksi. Praksa je izjemno pomembna, saj na ta način poskrbimo, da v primeru nesreče ponesrečene osebe na primer ne bomo obvezovali prvič v svojem življenju.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani