Tečaj portugalščine

Tečaj portugalščine

tečaj portugalščine

Zakaj portugalščina?

Portugalščino poleg Portugalcev govorijo tudi Brazilci, prebivalci Angole, Mozambika, v zahodnoafriških državah Gvineja-Bissao, São Tomé in Príncipe in na Zelenortskih otoki. Portugalščina je doma tudi v Ekvatorialni Gvineji, ponekod v Indiji, v Aziji v Macau in v Vzhodnem Timorju. Število govorcev tega iberoromanskega jezika je visoko, sega čez številko 200 milijonov govorcev po svetu in je šesti najbolj govorjen jezik na svetu.

Če načrtujete potovanje v katero izmed portugalsko govorečih držav, se je priporočljivo naučiti vsaj osnov tega jezika, saj vam bo komunikacija na ta način olajšana. V ta namen izberite krajši ali daljši tečaj, odvisno od tega, koliko časa imate na voljo, v izbrani jezikovni šoli (na spletu se nahaja kar nekaj ponudbe). Jezikovni tečaji portugalščine temeljijo večinoma na konverzaciji, t.j. učenju jezika na konkretnih primerih in ne zgolj po učbenikih, čeprav so ti vselej sestavni del tečaja. Na nekaterih šolah vam bo znanje predajal slovenski mentor, ki si je znanje pridobival ali ga zgolj izpopolnjeval v tujini ali naravni govorec portugalščine. Zanimanje za portugalščino danes narašča tudi zaradi ekonomskih in političnih dejavnikov, ki Brazilijo v zadnjih letih uvrščajo v skupino ene izmed najhitreje rastočih ekonomij na svetu. Ponudba marsikatere jezikovne šole zato obsega tudi programe tečajev za podjetja, ki začenjajo ali že sodelujejo z brazilskim trgom.

Kje se naučiti jezika?

Seveda se po znanje lahko odpravite tudi v katero izmed portugalsko-govorečih držav. Tovrstna oblika učenja je primarna za tiste, ki bi se radi jezika naučili hitreje, ob stikih z domačini utrjevali sporazumevalne sposobnosti, spoznavali državo, njene kulturne znamenitosti in navade tam živečih domačinov. Tovrsten način osvajanja jezika od vas zahteva večjo časovno razpoložljivost in običajno tudi več denarnega vložka. Veliko informacij za učenje portugalščine v tujini boste našli na spletu.

Načini učenja

Poznana ljubljanska jezikovna šola ponuja učenje portugalščine na daljavo, preko videokonference, ki je časovno in stroškovno učinkovit poslovni model. Namenjen je predvsem skupinam v podjetjih, saj se za izvedbo pouka zahteva profesionalna videokonferenčna računalniška oprema. Učitelj namesto pred razredom sedi pred računalnikom in nanj tudi napiše to, kar slušatelji vidijo na ekranu. Urjenje komunikativnih veščin je pri tej obliki poučevanja še bolj poudarjeno.

Kar nekaj slovenskih spletnih portalov ponuja t.i. e-učenje (spletno učenje) portugalščine, s katerim lahko usvojite osnovno znanje ali na preprost in enostaven način obnovite osnovne fraze portugalskega jezika. Nekateri portali ponujajo učenje portugalskega jezika brezplačno.

Kaj pa učenje v alfa stanju? T.i. superlearning metoda je izbira za vse, ki želite prihraniti energijo in čas. Potrebujete le 40 šolskih ur da usvojite toliko znanja, kot bi ga z običajnimi tečaji v enem letu. Metoda primerna za tiste, ki znanje potrebujete takoj.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani