Tečaj nemščine

Tečaj nemščine

tečaj nemščine

Poleg angleščine so tečaji nemškega jezika gotovo najbolje obiskani jezikovni tečaji pri nas. Tečaji potekajo na različnih težavnostnih stopnjah, prilagajajo pa se tudi potrebam in željam prijavljenih posameznikov. Poleg začetnega in nadaljevalnega tečaja iz znanja nemščine, danes veliko jezikovnih šol organizira tudi programe tečajev za delo v nemško govorečih deželah, poslovno nemščino za podjetja, izvajajo pa navadno tudi izpite za pridobitev certifikata (na primer certifikatov Goethe Instituta). Tečaji nemščine pri večini jezikovnih šol temeljijo na komunikaciji in konverziji, slušnem razumevanju, igri vlog in aktivni rabi jezika, s čimer se tečajnike usposobi za uspešno uporabo pridobljenega znanja v realnih situacijah.

Začetni tečaj pomeni spoznavanje osnov jezika, prav tako pa kandidate usposobi za sporazumevanje v tipičnih vsakdanjih situacijah (predstavljanje, naročanje hrane v restavraciji, poizvedovanje o uri ali poti, ipd.). Na koncu tečaja naj bi se tečajniki znali splošno orientirati v svetu nemškega jezika.

Na nadaljevalnem tečaju udeleženci znanje poglobijo, razširijo besedišče in se okrepijo s slovničnimi pravili. Velik poudarek je tudi na živi rabi jezika in komunikaciji v različnih, nekoliko zahtevnejših situacijah.

Tečaj učenja poslovne nemščine se veliko izvaja v podjetjih, ki sodelujejo s poslovnimi partnerji in podjetji iz nemško govorečih držav. Takšni programi navadno potekajo z native speakerjem ali pa kot individualni tečaji. Uspešno zaključen tečaj poslovne nemščine naj bi osebo usposobil za tekočo konverzacijo, slušno razumevanje, branje in pisanje.

Nekateri kandidati se za tečaj nemščine odločijo tudi zato, ker želijo s tem pridobiti mednarodno priznan certifikat, ki bo dokazoval njihovo poznavanje nemškega jezika. Pri nas je najbolj poznan certifikat Goethe Certifikat. Vsi tečaji in opravljanje izpita za certifikate so samoplačniški, cene tečajev pa se razlikujejo med posameznimi jezikovnimi šolami.

Na spletu se nemščine lahko naučite tudi ceneje oziroma brezplačno. Brezplačno učenje nemščine poteka v brezplačni virtualni skupnosti, kjer samostojno iščete učne vsebine na vam prilagojenih težavnostnih nivojih ter izbirate teme, ki jih nato lahko predelate na svojem učnem seznamu. Virtualna skupnost je namenjena deljenju izkušenj, informacij in nasvetov med uporabniki.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani