Tečaj kitajskega jezika

Tečaj kitajskega jezika

tečaj kitajščine

Morda niste vedeli, toda kitajščina je svetovno najbolj razširjen materni jezik, saj jo govori kar 1,3 milijarde ljudi. Poleg tega se kitajskega jezika kot tujega jezika uči kar okoli 40 milijonov ljudi, ki jih ta jezik zanima iz različnih razlogov. Mnogi kitajščino poleg ruščine imenujejo kar za jezik prihodnosti, saj je Kitajska ena izmed najhitreje rastočih gospodarstev, kitajski trg pa zaradi tega izjemno zanimiv za tuje vlagatelje, saj omogoča mnoge nove poslovne priložnosti.

Ne preseneča torej, da postaja znanje kitajskega jezika vse bolj pomembno. Za učenje se mnogo ljudi odloča iz povsem profesionalnih potreb in razlogov, mnogo udeležencev teh jezikovnih tečajev pa se za učenje tega jezika odloča tudi zaradi potovanja ali bivanja na Kitajskem. Kitajski jezik je v mnogih ozirih povsem poseben jezik. Od učenja drugih tujih jezikov se morda še najbolj razlikuje predvsem po tem, da je kitajščina bolj kot marsikateri drug jezik povsem prepletena in spojena s kitajsko kulturo in zgodovino. Tako je za udeležence takšnih tečajev nujno, da poznajo tudi kitajsko kulturo, njihove navade in tradicijo. Znanje iz mandarinščine je le na ta način celovito in poglobljeno.

Bom zmogel?

Mnogi se tečaja kitajščine nemara ne lotijo zato, ker se jim zdi kitajski jezik preprosto preveč zapleten, da bi se ga bili sposobni naučiti. Temu še zdaleč ni tako, saj je kitajščina kljub razširjenemu mnenju o njeni zahtevnosti in težavnosti jezik, ki se ga z delom in trudom da naučiti enako dobro kot kateri koli drug svetovni jezik. Čeprav drži, da obstaja okoli 100.000 pismenk, pa je za vsakodnevno sporazumevanje dovolj že, če poznamo okoli 4.000 pismenk. Kljub temu, da je to še vedno veliko število, pa velja, da je kitajska slovnica precej preprosta (v primerjavi z npr. jeziki grškega ali latinskega izvora). Kitajščina namreč ne pozna spolov, časov, razlike med množino in ednino, spreganja glagolov ipd. Čeprav je jezike na nek način med sabo nemogoče primerjati, pa vseeno mnogi, ki poznajo oba, radi rečejo, da se je bilo na primer francoščine naučiti precej težje kakor kitajščine. Ne oklevajte in se torej odločite za učenje najstarejšega pisnega jezika na svetu, katerega zgodovina se začenja že več kakor šest tisočletij nazaj.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani