Tečaj jadranja

Tečaj jadranja

tečaj jadranja

Tečaji jadranja navadno potekajo pod okriljem zasebnih jadralnih šol. Gre za samoplačniške tečaje, pri čemer je cena odvisna od stopnje oziroma programa, ki ga izberemo, se pa cene razlikujejo tudi med posameznimi jadralnimi šolami. Ko se odločamo za tečaj, je bistveno, da inštruktorjem jasno povemo, kakšno je naše predznanje, saj se glede na tega razvrstimo v razpisane programe. Navadno jadralne šole organizirajo: začetni tečaj, nadaljevalni tečaj, regatni tečaj in off-shore tečaj jadranja.

Začetni tečaj jadranja je namenjen vsem tistim kandidatom, ki se z jadranjem in jadrnico srečujejo prvič. Gre za manjše skupine tečajnikov (okoli 5 oseb), ki se spoznajo z osnovami pomorskih veščin in se na sami jadrnici izmenično preizkušajo v vseh opravilih, ki sodijo k jadranju. Začetne tečaje pri nas ponuja precej jadralnih šol, običajno pa se izvajajo vsako pomlad, ob zadostnem številu prijavljenih oseb. Tečaj na začetni stopnji naj bi trajal nekje med 3 in 4 dnevi, cene pa se gibljejo okoli 200 evrov.

Nadaljevalni tečaj jadranja je namenjen vsem tistim, ki že imajo izpit za voditelja čolna in so pred tem že obiskovali začetniški tečaj. Nadaljevalni tečaj tečajnike usposobi za samostojno plovbo in jih pripravi na samostojno sprejemanje odločitev glede na okoliščine in vreme. Tudi tu so skupine tečajnikov majhne, navadno jih ni več kakor pet. Nadaljevalni tečaj poteka med 3 in 4 dnevi, cena takšnega tečaja pa znaša od 280 evrov naprej.

Regatni tečaj je namenjen vsem tistim jadralcem, ki imajo dovolj predznanja, a si sami vendarle še ne upajo na regato. Tečajniki se tako skupaj s priznanim inštruktorjem – skiperjem udeležijo regate in se usposobijo za samostojno jadranje. Tak tečaj navadno poteka minimalno tri dneve, cena pa je od 280 evrov naprej.

Off-shore tečaj pa je namenjen jadralcem z dovolj jadralskega znanja in željo, da bi se z jadrnico odpravili nekoliko dlje na odprto morje. V sklopu tečaja se osebe naučijo nočne navigacije, organiziranja posadke, dežurstva, prehrane, razporejanja straže in vsega, kar je potrebno vedeti, preden se odpravimo na morje. Tak tečaj terja več časa, običajno vsaj 5 dni, cene pa se začnejo nekje od 300 evrov naprej. Inštruktorji, ki tečaj vodijo imajo licenco trener – učitelj jadranja.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani