Tečaj francoščine

Tečaj francoščine

tečaj francoščine

Francoščina velja za enega izmed najbolj romantičnih in lepih jezikov na svetu. To je pogosto tudi glavni razlog, zakaj se nekdo odloči za tečaj francoščine. Toda po drugi strani francoščina ni samo lep in zelo melodičen jezik. Francoski jezik namreč prestavlja drugi tuj jezik na svetu po številu govorcev. Poleg Francije je francoščina uradni in administrativni jezik tudi v mnogih drugih deželah po svetu, npr. v Belgiji, Vietnamu, Kanadi, Senegalu, itd. Prav tako francoski jezik uporabljajo v mednarodnih organizacijah in skupnostih, npr. v Evropski uniji, Mednarodnem olimpijskem komiteju, Združenih narodih, itd.

Zaljubite se v francoščino

Francoski jezik je očarljiv in poetičen, hkrati pa je tudi zelo uporaben, saj ga govori tolikšno število ljudi. Z znanjem francoskega jezika si tako gotovo povečate možnost za zaposlitev, še zlasti v tujini (v evropskih inštitucijah, v mednarodnih organizacijah, itd.). Znanje francoščine pride prav tudi, če radi potujete, saj ga govorijo na različnih koncih in celinah po svetu (v Aziji, Afriki, S, srednji in J Ameriki, itd.). Tako lahko z znanjem jezika bolj pristno spoznate nove države in kulture. Francoščina je nekoč veljala tudi za najbolj pomemben jezik Evropske unije, danes pa ta status pripada angleščini. Še vedno pa francoski jezik ohranja svojo pomembnost in veljavo.

Kje in kako se naučiti francosko?

Francoski jezik je znan predvsem kot eden izmed težje učljivih jezikov, zlasti na račun zapletene slovnice in zapisa besed. Vendarle pa francoščina še zdaleč ni pretežek jezik za učenje, še posebej, če se učenja lotimo na pravi način. Tečaj francoščine organizirajo domala vse jezikovne šole, a je pri tem pomembno izbrati tisto, ki ponuja najboljši način dela. Francoščine se je namreč lažje učiti, če smo z njo nenehno v stiku, prav tako je dobro, če je velik poudarek na glasni izgovorjavi in komunikaciji. Dobro je, če jezikovni tečaj poteka tudi v obliki igranih dialogov, kjer se tečajniki naučijo žive rabe jezika. Seveda pa znanje jezika ni popolno brez poznavanja osnove – slovnice in pravil. Ker učenje slovnice običajno vzame veliko časa, veliko jezikovnih šol ponuja odličen pripomoček za utrjevanje slovnice doma – gre za spletne učilnice, s katerimi v učilnici prihranimo dragoceni čas, ki ga lahko namenimo dialogu. Dobro je, da jezik in besedišče utrjujemo z branjem francoskih častnikov, revij in knjig, kar je mogoče vključiti tudi v sam jezikovni tečaj. Francoščine se učite tudi preko poslušanja francoske glasbe in gledanja francoskih filmov.

Dober tečaj francoščine torej pomeni več konverzacije v učilnici, uporabo spletne učilnice za utrjevanje slovnice in uporabo sodobnih učnih metod ter gradiv. Če se francoščine lotite na pravi način, se je ne bo naučiti nič težje ali lažje kakor kateri koli drug jezik.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani