Tečaj fotografije

Tečaj fotografije

tečaj fotografije

Fotografija se je kot ljubiteljska dejavnost razmahnila s pojavom digitalnih fotoaparatov, še sploh pa je njen razmah čutiti v zadnjem času, ko so takšni fotoaparati postali tudi cenovno dostopnejši širšemu krogu ljudi. Gre za eno izmed najbolj priljubljenih uporabnih umetnosti, ki se je danes lotevajo tako mlajše kakor starejše generacije. Večina ljudi ima doma vsaj eno digitalno kamero, s katero skuša v minevanju ujeti lepe trenutke. Vendar to še ne pomeni, da znamo z digitalnim fotoaparatom tudi ustrezno upravljati in da so naše fotografije zares lepe. Fotoaparat namreč od lastnika terja vsaj osnovno poznavanje njegovih funkcij in njegovega delovanja. Šele na ta način bodo posnete fotografije tudi lepe in kvalitetne.

Zakaj na tečaj fotografije?

Tečajniki se za tovrstne tečaje navadno odločijo za to, da bi se spoznali z osnovnimi zakonitostmi fotografije in digitalnih kamer, mnogi pa želijo spoznati funkcije na svojem fotoaparatu, da jih lahko tudi v polnosti izkoristijo. Na tečajih fotografije se naučijo tudi osnovnih zakonitosti kompozicije slik, upravljanja s svetlobo, uporabo dodatne fotografske opreme itd. Nekateri tečaji se posvečajo tudi post-produkciji – gre za spoznavanje računalniških programov, s katerimi lahko naknadno obdelujemo fotografije.

Kateri tečaj izbrati?

Če ste ravno kupili nov fotoaparat in bi želeli spoznati njegove osnovne funkcije ter nekaj več izvedeti tudi o osnovnih zakonitostih digitalne fotografije nasploh, potem je najbolje začeti na začetku – z začetnim tečajem. Če osnove že poznate, pa bi želeli svoje znanje še nadgraditi, potem se raje odločite za nadaljevalni tečaj. V nadaljevalnem tečaju se tečajniki naučijo uporabljati povsem ročnega načina fotografiranja (Manual – M). Tisti, ki bi želeli svoje fotografije tudi obdelati, se lahko odločite za tečaj Osnove Photoshopa, ki je eden izmed najbolj uporabljenih računalniških programov za obdelavo fotografij. Poleg naštetih obstajajo še individualni tečaji in fotografske odprave, kjer v tujih deželah na en mah ubijete dve muhi – spoznate novo deželo in njihovo kulturo, hkrati pa na terenu preizkusite svoje fotografsko znanje.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani