Šola retorike

Šola retorike

tečaj retorike

Retorika, poznana tudi pod izrazom govorništvo, je spretnost oz. sposobnost govorjenja. To znanje govorjenja je vezano predvsem na govorjenje v javnosti.

Kaj je šola retorike?

Šola retorike je institucija, ki vas nauči vrline govorjenja v javnosti. V šolah, kjer poučujejo retoriko, pristopijo do vas celostno. To pomeni, da gradijo tako na vaših komunikacijskih veščinah kot načinu nastopa v javnosti. Da lahko to dosežejo oz. dosežete, je potreben celoten pristop na treh ključnih področjih.

Tri ključne točke za uspešno govorništvo

Prvo izmed treh področji je telo. Z obvladovanjem svojega telesa in glasu boste odpravili marsikatero morebitno komunikacijsko napako, do katere bo prišlo zaradi nesproščenosti.

Drugo področje je vaše notranje stanje. S tem, ko se boste naučil upravljati s svojimi čustvenimi stanji, boste svetu pokazali svojo čustveno inteligenco in bili psihično pripravljeni na govorna soočenja.

Tretje področje, ki je najpomembnejše, vendar ne pride do izraza, če niste telesno in čustveno na pravem mestu, je um. Tukaj gre za pravilno in artikulirano podajanje informacij s pomočjo pravilne rabe besed in pravega sporočila.

Samo s sovpadom vseh treh elementov bo sogovornik sprejel in razumel informacije, ki mu jih podajate.

Katere programe lahko izberete?

Različne šole retorike imajo seveda svoje programe, ki so prilagojeni potrebam trga, kot ga same vidijo in interpretirajo. Obstaja pa seveda nekaj glavni stopenj: mala šola retorike, osnovna šola retorike ter srednja šola retorike. Veliko šol retorike ponujajo podjetjem šolo poslovne komunikacije, z vsemi pa se seveda lahko zmenite tudi za individualne tečaje oziroma treninge, ki so prilagojeni vašim potrebam, znanju in željam.

Kaj vam prinese osnovna šola retorike?

  • Izoblikovali si boste lasten govorni slog, po katerem vas bodo prepoznali.
  • Vzljubili boste govorništvo in tako samozavestno pristopali do sogovornikov.
  • Pridobili boste občutek za dolžino govorjenja, to pomeni, da ne boste predolgo govorili in s tem morebiti utrujali sogovornika, ampak boste sposobni predstaviti ključna dejstva v doglednem času.
  • Pridobili si boste kondicijo za govorjenje, kar pomeni, da se boste lahko dolgo in uspešno pogajali.
  • Z osvojitvijo tehnike pravilnega dihanja vam ne bo več zmanjkovalo glasu in sape.
  • Pridobili boste moč za to, da boste sogovornika prepričali v svoj izdelek ali argument.
  • Znali boste spontano reagirati v nepredvidljivih situacijah.
  • Znali boste rešiti morebitne neprijetne položaje in situacijo pripeljati do mirnega zaključka.
  • In kar je najpomembnejše – na sogovorniku poste pustili trajen vtis.
Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani