Računovodski tečaj

Računovodski tečaj

računovodski tečaj

Znanje računovodstva je eno izmed tistih znanj, ki lahko posamezniku koristijo ne samo, če je že po izobrazbi bližje temu področju, temveč se njegovega pomena vse bolj zavedajo tudi vsi tisti, ki se danes odločajo za lastno podjetniško pot. Ker je slednjih vse več, niti ne preseneča, da je tudi znanje s področja računovodstva vse bolj zaželeno, saj lahko na ta način podjetnik sam opravi nekatera manj zahtevna računovodska dela, hkrati pa lažje sledi opravljenemu delu svojega računovodje in tako poskrbi, da je računovodski del njegovega podjetja zgledno urejen. Običajno se posamezniki odločajo za tečaj računovodstva, ki so organizirani bodisi na osnovni stopnji (za začetnike) bodisi za osebe z določenim osnovnim predznanjem.

Poudarek tudi na praktičnem samostojnem delu

Značilnost katerega koli tečaja je poudarek na praktičnem učenju. Tečaji osebo usposobijo za delovanje v praksi. Tako je tudi pri računovodskih tečajih. Seveda se mora posameznik najprej spoznati z osnovami v teoriji, pomembno pa je, da nato to znanje uporabi tudi pri samostojnem praktičnem delu. Največji del takšnih tečajev zato zavzemajo knjiženje v ustreznem računovodskem programu in praktično delo. Poleg tega lahko udeleženci na tovrstnih tečajih navadno iz prve roke izvedo kar nekaj praktičnih in koristnih informacij iz prakse, saj takšne tečaje običajno vodijo osebe z dolgoletnimi izkušnjami na tem področju.

Pridobitev NPK

Nekateri se na računovodski tečaj prijavijo tudi zato, da bi se na tak način ustrezno pripravili na opravljanje izpita za pridobitev poklicne kvalifikacije NPK računovodja. Opravljanje takšnega izpita je seveda izbirno, je pa tako pridobljen poklicni certifikat za naziv »Računovodja/Računovodkinja za majhne družbe, s.p. in zavode« enakovreden spretnostim in znanjem, ki jih posamezniki pridobijo v sklopu rednega šolskega izobraževanja. Opravljen izpit in pridobljen certifikat ima torej javno veljavo.

Ker pa je področje računovodstva takšno, da se stvari na njem hitro spreminjajo in razvijajo, se od udeležencev takšnih tečaje pričakuje, da svoje znanje nadgrajujejo (bodisi samostojno bodisi z udeležitvijo na nadaljevalnih tečajih iz računovodstva).

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani