Računalniški tečaji

Računalniški tečaji

računalniški tečaj

Računalniški tečaji so le eni izmed tečajev, za katere se ljudje odločijo z namenom, da bi si pridobili nova, še neosvojena znanja. Mnogi se za tovrstne tečaje odločajo tudi zato, ker se po podatkih po uspešnem dokončanju takšnih programov, zaposli nekaj manj kakor polovica vseh, ki so takšne tečaje opravili. Tako je na primer tudi s pridobitvijo evropskega računalniškega spričevala ECDL, ki je marsikateremu posamezniku odprl vrata do novih poslovnih priložnosti. Testi, za pridobivanje takšnega ECDL spričevala, so enaki v vseh evropskih državah, kar je gotovo prednost takšnega spričevala. Med tečaji so sicer precej obiskani in priljubljeni še zlasti tečaji tujih jezikov (zlasti angleščina, nemščina in italijanščina) ter tečaji oziroma usposabljanja za knjigovodska in računovodska dela.

Hiter napredek, nenehno učenje

Računalništvo je področje, kjer je napredek in razvoj izjemno hiter. Gre za področje, ki od posameznikov terja nenehno izpopolnjevanje in izobraževanje. Računalniški tečaji se razlikujejo po stopnji zahtevnosti in predznanja udeležencev, ki se nanje prijavijo. Za začetnike so na voljo začetni tečaji, kjer se posamezniki navadno naučijo osnovne koncepte informacijske tehnologije (IT), uporabe e-pošte in spleta, spoznajo Windows in zgradbo računalnika in se srečajo z osnovnim upravljanjem računalnika. Začetni tečaj je namenjen tistim, ki imajo malo ali celo nič predznanja iz računalništva. Teh tečajev se v veliki meri udeležujejo pripadniki nekoliko starejših generacij. Za ljudi, ki imajo nekaj predznanja in jim področje računalnikov ni povsem tuje, so na voljo nadaljevalni tečaji (Excel, Word, Acces, Outlook, Power Point, Project, Visio, itd.). Gre torej za Microsoft Office tečaje na nadaljevalni ravni. Za tiste s precej predznanja, ki bi slednjega želeli zgolj nadgraditi in izpopolniti, pa so na voljo expert tečaji.

Računalniški tečaji temeljijo na teoretični predstavitvi osnovnih pojmov, nato pa predvsem na praktičnem delu s posameznimi udeleženci. Če tečaji potekajo v skupinah, se tempo dela prilagaja splošnemu znanju udeležencev, nekateri pa se raje odločajo za individualne tečaje računalništva, ki jih nekatera podjetja izvajajo tudi na domu.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani