Na podiplomski študij v tujino

Na podiplomski študij v tujino

podiplomski študij

Študij v tujini je tudi med našimi študenti že vrsto let povsem ustaljena praksa. Na ta način študentje lahko izmenjujejo svoja znanja in izkušnje tudi preko meje, prav tako pa na tak način najbolje spoznajo drugačne kulture in stile življenja v drugih državah. Ko govorimo o izmenjavi študentov, imamo večinoma v mislih dodiplomski študij, le malokdo pa ve, da je v tujini mogoče študirati tudi podiplomski študij. Tako se vsem tistim, ki jim v času dodiplomskega študija ni uspelo študirati v tujini, ponuja še ena priložnost za študij na tujem.

Na kaj paziti, preden se odpravimo v tujino?

Študij podiplomskih študijskih programov je lahko pomembna obogatitev znanja in tudi dobra odskočna deska pri iskanju zaposlitve, tako doma kakor v tujini. Če razmišljate o podiplomskem študiju v tujini, se je najprej morebiti smiselno obrniti na Erasmus koordinatorja na fakulteti oz. univerzi. Tako si lahko pridobite osnovne informacije, da je vaša odločitev lažja. Poleg tega vam odločitev lahko olajšajo tudi zaposleni na mednarodni pisarni na fakulteti v tujini, mnogo informacij pa imajo tudi tutorji za tuje študente. Preden odidete na izmenjavo se dobro pozanimajte o sami prijavi in tudi o poteku izmenjave. Pri tem je v ospredju dobro poznavanje pogojev za uspešno opravljanje študija na fakulteti za katero se odločate. Informacije o nastanitvi, študijski prehrani, literaturi in finančni pomoči za študij v tujini so prav tako pomembna področja, ki lahko bistveno vplivajo na izkušnjo podiplomskega študija v tujini.

Kakšni so pogoji za podiplomski študij v tujini?

Omejitve za vse tiste študente, ki se odločajo za podiplomske študijske programe na tujem, se razlikujejo in so odvisne od vsake posamezne fakultete. Navadno je tako, da so kriteriji za sprejem na neko fakulteto toliko strožji in višji, če gre za priznano in mednarodno uveljavljeno univerzo. Med povsem običajnimi zahtevami so naslednje: študent mora dokazati, da je redno študiral, da je imel visoko povprečje ter da je sodeloval tudi v raznih ob-študijskih dejavnostih.

Pisanje diplomske naloge v tujini?

Nekateri se v tujini odpravijo še preden dokončajo dodiplomski študij, z namenom, da bi na tujem dokončali diplomsko nalogo. V času same izmenjave se morate o pisanju naloge dogovoriti z nadzornim mentorjem.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani