Jezikovni tečaji za podjetja

Jezikovni tečaji za podjetja

jezikovni tečaj podjetja

Vse več je direktorjev in podjetji, ki kontaktirajo jezikovne šole, ker bi radi za svoje zaposlene organizirali jezikovni tečaj. Skupaj z gospodarsko rastjo rastejo tudi podjetja, zato meje ene države kmalu niso več dovolj in tako pride do potrebe po širjenju v tujino. Lahko imate srečo, da so vaši zaposleni vsi mlajše generacije, ki so se na srednjih šolah in fakultetah naučili vsaj enega, če ne celo dveh tujih jezikov in jim je to znanje tudi ostalo za to, da ga lahko zdaj s pridom uporabijo. Seveda pa ni slabo, če se tudi to znanje kdaj pa kdaj osveži.

 

Kako poteka jezikovni tečaj?

Prednost jezikovnega tečaja, ki ga vaše podjetje organizira za svoje zaposlene, je, da je tečaj popolnoma prilagodljiv vašim potrebam. Z izbrano jezikovno šolo se lahko dogovorite praktično vse:

  • od lokacije, kjer želite, da tečaj poteka (seveda si najbrž želite, da je to v vaših prostorih),
  • do nivoja tečaja (program oz. učni načrt se sestavi glede na predznanje tečajnikov, torej vaših zaposlenih)
  • in seveda do tematskih sklopov in besedišča, za katerega želite, da ga vaši zaposleni obvladajo (če se vaše podjetje ukvarja s prodajo pripomočkov za fitnes, potem boste najbrž želeli, da obvladajo vaši zaposleni besedišče, ki je vezano na to panogo).

Sredstva, ki jih tako namenite jezikovnemu izobraževanju, so racionalno porabljena, saj je organizacija tovrstnega skupinskega tečaja navadno cenejša (upoštevajoč skupinski popust jezikovne šole), kot bi sicer plačali, če bi vsakega posameznika poslali na tečaj v jezikovno šolo po njegovi lastni izbiri.

 

Katere jezike naj zberem?

Glede na vaše poslovne potrebe lahko skupaj s strokovnjaki na jezikovnih šolah izberete jezikovni tečaj, ki bi vašemu podjetju najbolj koristil. Če je vaše podjetje orientirano na zahod, boste najbrž želeli ponovitveni tečaj angleščine s strokovnim besediščem, če ste usmerjeni v Evropsko unijo, boste najbrž izbrali francoščino, če pa se vaše podjetje širi na vzhod, potem ne boste zgrešili, če boste sebi in svojim zaposlenim plačali intenzivni tečaj ruskega jezika.

 

Kaj pa, če zaposlujem tujce?

Če je vaše podjetje multinacionalka in ima že v svojem bistvu zelo dobro urejeno področje izmenjave strokovnjakov, potem je zelo velika verjetnost, da boste imeli na eni točki v podjetju zaposlenih precej tujcev, ki bodo poslovno sicer zelo dobro funkcionirali samo z angleščino, bodo pa v zasebnem življenju in na malici prikrajšani za druženje s sodelavci. Tem zaposlenim boste zagotovo privoščili osnovni tečaj slovenskega jezika, kjer bodo spoznali uporabne fraze, ki jim bodo koristile v vsakdanjem življenju.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani