Izobraževanje na daljavo še nikoli ni bilo tako dostopno

Izobraževanje na daljavo še nikoli ni bilo tako dostopno

izobraževanje na daljavo

V preteklosti se je nemara zdelo nemogoče, danes pa postaja vse bolj ustaljen in priljubljen način za pridobivanje znanja – izobraževanje na daljavo že dolgo ni več znanstvena fikcija ali futuristično hrepenenje, temveč dejstvo, ki je marsikomu omogočilo pridobivanje dragocenega znanja in ustrezne stopnje izobrazbe, ki ju sicer ne bi uspel doseči.

Izobraževanje na daljavo z roko v roki z razvojem sodobne tehnologije

Danes živimo v tehnološko izjemno hitrem in razvitem času. Ne preseneča, da smo ljudje sodobno tehnologijo in njen razvoj v zadnjih letih vse bolj začeli izkoriščati tudi, ko gre za potrebe povezovanja in izobraževanja. Študij oziroma izobraževanje na daljavo je še posebej priljubljen v ZDA, pri nas pa je zaenkrat še bolj v porodnih krčih. Ne glede na to, trendi za prihodnost kažejo na porast tistih, ki se bodo posluževali takšnega pridobivanja znanja.

Komu je izobraževanje na daljavo namenjeno?

Ključna lastnost, ki odlikuje tovrstno nabiranje novega znanja, je fleksibilnost. Tak način dela je zato namenjen in pisan na kožo tistim, ki zaradi obveznosti ne zmorejo vsakodnevne fizične prisotnosti v predavalnicah. Izobraževanje na daljavo je zato odlična alternativa za športnike, mlade mamice, zaposlene, ki želijo poleg vsakodnevnih službenih obveznosti pridobiti nova znanja, itd. Takšno izobraževanje se skuša prilagoditi vsem tistim, ki zaradi življenjskega sloga ali obveznosti ne zmorejo obiskovati običajnih predavanj na fakultetah. Pri nas takšen študij še ni splošno razširjen, se pa ga vsako leto poslužuje večje število ljudi, kar napoveduje večanje priljubljenosti tovrstnega študija tudi v prihodnje.

Razlogi, zakaj izbrati izobraževanje na daljavo

Poleg navedenih omejitev, zaradi katerih se posamezniki največkrat vključujejo v študij na daljavo oziroma v e-študij, obstaja kar nekaj nezanemarljivih razlogov, zakaj izbrati tak način pridobivanja znanja. Tak študij namreč pomeni večjo samostojnost pri študiju, veliko časovno fleksibilnost, dostopnost znanja vsakomur, tudi tistim, ki so nemara precej oddaljeni od sedeža fakultete, novo priložnost in naložbo v prihodnost. V vse hitrejšem tempu in vsesplošnem pomanjkanju časa se zato zdi, da bo takšno povezovanje in uporaba sodobne tehnologije bistveno olajšala naša življenja in nam pomagala do želenega znanja.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani