Individualni jezikovni tečaj

Individualni jezikovni tečaj

individualni jezikovni tečaji

Kdo se odloča za jezikovne tečaje?

Jezikovni tečaj je ena izmed najbolj razširjenih oblik neformalnega izobraževanja. Za jezikovne tečaje se po navadi odločajo odrasli zaposleni ljudje, ki se določenega jezika ne učijo več v neki instituciji, na primer osnovni in srednji šoli ali na fakulteti. Večina odraslih začuti potrebo po osvežitvi znanja tujega jezika, ko so na delovnem mestu postavljeni pred nalogo, ki od njih to zahteva. Velikokrat se narava dela celo tako spremeni, da njihovo znanje enega tujega jezika (recimo angleščine) ne zadostuje več in se morajo zato naučiti novega tujega jezika (na primer španščine ali ruščine).

Učenje tujega jezika

Tujega jezika se lahko naučimo na več načinov:

  • samostojno učenje jezika s pomočjo specializiranih učnih pripomočkov;
  • jezikovni tečaji tujih jezikov;
  • individualni jezikovni tečaji.

Prva različica učenja jezika zahteva visoko stopnjo samodiscipline in je primernejša za osvežitev znanja, ko že poznamo osnove in glavne slovnične značilnosti jezika. V nasprotnem primeru se znamo hitro izgubiti, kar povzroči padec motivacije in posledično opustitev učenja jezika. Drug način učenja jezika je na organiziranih jezikovnih tečajih, ki jih organizirajo jezikovne šole. Včasih vodstvo podjetja organizira jezikovne tečaje tudi v svojih prostorih za zaposlene. Če se odločite za jezikovni tečaj v jezikovni šoli ali za tečaj, ki ga organizira vaše podjetje, ste vezani na dneve in ure, ki so določeni za tečaj. Prav tako se morate prilagajati znanju vaših sotečajnikov – čakati, da učitelj razloži določeno stvar dvakrat, če jih večina določene teme ne razume, čeprav je vam jasna. Najbolj prilagodljiv način usvajanja novega jezika so individualne ure z učiteljem tujega jezika.

Individualne ure

Individualno učenje tujega jezika pozna več prednosti. Največja je ta, da se učitelj tujega jezika (lektor) v celoti lahko posveti samo vam in vašemu napredku. Popolnoma se prilagodi vaši hitrosti usvajanja jezika in temam, slovničnim pravilom in besedišču, ki se jih želite naučiti ali osvežiti. Ker spremlja samo vaš napredek, lahko hitreje opazi področja, na katerih imate težave ter le-te hitreje odpravi. Velika prednost individualnih tečajev je tudi ta, da časovno povsem ustrezajo vam in vašemu načinu življenja. Če se raje učite zjutraj, potem se z lektorjem lahko zmenite za jutranje tečaje. Če imate več časa v večernih urah, potem imate tečaje takrat. Prav tako kot časovna prilagodljivost, je tu tudi prostorska, saj lahko poteka tečaj praktično kjer koli si želite in vam ustreza. Edina slabost individualnega učenja tujega jezika je mogoče finančni vidik, saj morate sami v celoti pokrivati stroške učitelja.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani