Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo

UL FKKT slika

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) je članica Univerze v Ljubljani, kjer gojijo temeljno, aplikativno in razvojno raziskovanje na področjih biokemije, kemije, požarne varnosti, varnosti pri delu in kemijskega inženirstva. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo je izjemnega pomena, saj si današnjega življenja ni več mogoče predstavljati brez znanstvenih dognanj sodobne kemije. Prvi začetki raziskovanja na področju kemije pri nas segajo že v 17. stoletje, redni študij pa se je začel leta 1919, z ustanovitvijo Univerze v Ljubljani. Cilj fakultete je izobraževati vodilne strokovnjake in znanstveniki iz tega področja. Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo sodeluje tudi pri interdisciplinarnem in multidisciplinarnem študiju. Z drugimi univerzami in ostalimi znanstveno-raziskovalnimi ustanovami FKKT izmenjuje znanstvene dosežke. Poleg tega fakulteta sodeluje tudi z gospodarstvom, velik poudarek je tudi na uporabnostnemu vidiku izobraževalnih in raziskovalnih dosežkov. S svojim delom in izobraževanjem skuša FKKT prispevati tudi k družbenemu razvoju. Fakulteta je zaradi svojih dosežkov in raziskovalnih dognanj cenjena tudi v tujini. Delo na univerzi temelji na načelih akademske svobode, profesionalne odličnosti, ustvarjalnosti in kakovosti.

Študijski programi na FKKT

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo ponuja bolonjske študijske programe na prvi, drugi in tretji stopnji. Na prvi stopnji FKKT nudi 5 univerzitetnih študijskih programov, in sicer: Univerzitetni študijski program Kemija, Univerzitetni študijski program Biokemija, Univerzitetni študijski program Tehniška varnost, Visokošolski študijski program Kemijska tehnologija in Univerzitetni študijski program Kemijsko inženirstvo. Na prvi stopnji je študentom na voljo tudi izredni študij – Visokošolski študijski program Kemijska tehnologija. Predavanja, vaje in seminarji na izrednem študiju potekajo »bločno«, torej v sklopih po več ur, v popoldanskem času. Izredni študijski program je namenjen za vse tiste študente, ki so zaposleni.

Na drugi stopnji FKKT študentom ponuja pet programov, in sicer: Magistrski študijski program Kemija, Magistrski študijski program Biokemija, Magistrski študijski program Tehniška varnost, Magistrski študijski program Kemijsko inženirstvo in Magistrski študijski program Kemijsko izobraževanje.

Na tretji stopnji ponuja Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo Doktorski študijski program Kemijske znanosti, ki zajema tri smeri: kemija, biokemija in kemijsko inženirstvo.

Interdisciplinarnost in sodelovanje

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo (FKKT) sodeluje z mnogimi drugimi fakultetami, saj je ena izmed osrednjih prioritet tudi interdisciplinarno povezovanje. Tako se FKKT z fakultetami povezuje tudi preko interdisciplinarnih doktorskih programov. Ti programi so:

  • Varstvo okolja (Vpis na UL)
  • Bioznanosti (Vpis na Biotehniški fakulteto UL)
  • Biomedicina za področje biokemija in molekularna biologija (vpis na UL)
  • Znanost in inženirstvo materialov (vpis na NTF UL).

Vir fotografije.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani