Fakulteta za farmacijo

Fakulteta za farmacijo

farmacija

Fakulteta za farmacijo je članica Univerze v Ljubljani in je po evropskih merilih srednje velika farmacevtska fakulteta. Fakulteta se ponaša z odličnostjo, ugledom, etičnostjo in strokovno usposobljenostjo pedagoškega kadra.

FFA letno sprejme okoli 150 študentov na program Farmacija, 80 na Laboratorijsko biokemijo (40 na 1. in 40 na 2. stopnji), 40 na Kozmetologijo ter 25 študentov na študijski program Industrijska farmacija. Fakulteta za farmacijo je matična izobraževalna ustanova za široko področje farmacije ter tudi klinične biokemije. Vsako leto FFA vpiše tudi 20 do 30 študentov na tretji stopnji – torej na doktorskem študiju. Zanimanje za študij na fakulteti v zadnjih letih narašča, tako da je s specializanti letno vpisanih nekje med 1500 in 1600 študenti.

Znanstveno-raziskovalna pedagoška ustanova

FFA velja za znanstveno in raziskovalno naravnano izobraževalno ustanovo, s primarnim poslanstvom pedagoškega dela s študenti. Svojo naravnanost fakulteta dokazuje z mnogimi objavami raziskovalnih dosežkov, ki jih zaposleni na fakulteti objavljajo doma pa tudi v uglednih mednarodnih strokovnih revijah. Glede na izjemno razvito farmacevtsko industrijo pri nas, je fakulteta pomemben del usposabljanja potrebnega strokovnega kadra in prenosa znanj v pedagoškem procesu.

Študijski programi na FFA

NA FFA je moč študirati naslednje študijske programe:

  • 5 – letni študij farmacije – študentje pridobijo poklic Farmacevt. Študij omogoča pridobitev naziva magister oziroma magistra Farmacije. Ta naziv je priznan v vseh članicah EU. Možno je nadaljevanje študija na ravni doktorskega študija ali specializacij. Pridobljena izobrazba študentom omogoča odlične zaposlitvene možnosti.
  • Študij Laboratorijske biomedicine na prvi stopnji traja tri leta, po uspešno končanem programu pa študent pridobi naziv diplomirani inženir / diplomirana inženirka laboratorijske biomedicine. Študij na drugi stopnji traja dve leti, naziv, ki ga študent pridobi pa je: magister / magistrica laboratorijske biomedicine. Po končanem študiju se lahko študentje zaposlijo v raznih medicinskih laboratorijih ali pa v industriji. Možno je tudi nadaljevanje študija na doktorski ravni ali pa v specializaciji (iz področja medicinske biokemije).
  • Univerzitetni študij Kozmetologije traja tri leta. Po končanem študiju študentje pridobijo naziv diplomirani kozmetolog (UN) / diplomirana kozmetologinja (UN).
  • Magistrski študij Industrijske farmacije traja dve leti. Študentje pridobijo znanje za delo v farmacevtsko-industrijskem delovnem okolju, toda ne v okviru poklica farmacevt. Naziv, ki ga pridobi diplomant po končanem študiju je magister/magistrica industrijske farmacije.
  • Doktorski študij Biomedicina se izvaja za programe Farmacija, Klinična biokemija in laboratorijska biomedicina ter Toksikologija. Študentje po končanem študiju pridobijo naziv doktor/doktorica znanosti.

Interdisciplinarnost FFA

Vsi študijski progami na vseh stopnjah študija se usmerjajo v interdisciplinarnost znanj ter v široko usposobljenost študentov, da bi bili kompetentni za delo na kar se da širokem farmacevtsko-biomedicinsko-industrijskem področju. Poleg interdisciplinarnosti in povezovanja se FFA usmerja tudi v raziskovalno delo na vseh ravneh študija. Vse to se odraža v izjemnem nivoju kakovosti fakultete in usposobljenosti študentov po končanem študiju.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani