Ekonomska fakulteta

Ekonomska fakulteta

ekonomska fakulteta

Ekonomska fakulteta je bila ustanovljena leta 1946. Kmalu po svoji ustanovitvi je kot del Univerze v Ljubljani postala ena izmed najbolj vplivnih univerzitetnih ustanov pri nas in v širši regiji. Od nastanka pa do danes je na fakulteti študij uspešno zaključilo že preko 40.000 študentov. Fakulteta je med študenti ves čas zelo priljubljena, saj je moč pridobljena znanja uporabiti na zelo raznolike načine in na raznih področjih dela. Ekonomska fakulteta je znana tudi po izjemnem pedagoškem kadru – med profesorji je tako mnogo znanih domačih in tudi tujih ekonomistov, ki so strokovnjaki za svoja področja dela. Ekonomska fakulteta ima tudi odgovorno družbeno poslanstvo in vlogo pri razlaganju ekonomske stvarnosti, v kateri živimo in v predvidevanju prihodnjih razmer v družbi. Tako profesorji, kakor študentje pomenijo pomemben doprinos h političnemu in gospodarskemu razvoju. Profesorji so pogosto tudi direktorji, člani ali predsedniki uprav v slovenskih podjetjih, člani najvišjih organov vladne administracije, člani nadzornih svetov v pomembnejših slovenskih podjetjih, ministri, itd.

Študij na Ekonomski fakulteti

Študij na fakulteti zajema znanja s področja ekonomije in poslovnih ved. Fakulteta je dvojno akreditirana šola na mednarodnem nivoju – ponaša se z evropsko akreditacijo EQUIS (the European Quality Improvement System) in ameriško AACSB (The Association to Advance Collegiate Schools of Business). Na EF se izvajajo tudi študijski programi s področja turizma, ki so si pridobili tudi mednarodno zelo spoštovano akreditacijo s strani Svetovne turistične organizacije.

Na fakulteti se izvajata dva dodiplomska študijska programa 3+.  Na tej ravni študija lahko študentje izbirajo med 12 smermi na univerzitetnem programu UPEŠ in 8 smermi na visokošolskem strokovnem programu VPŠ. Podiplomski študij se izvaja po bolonjski shemi 2+. Študentje lahko izbirajo med 15 programi. Od tega poteka 14 programov v angleškem jeziku, 3 programi pa se izvajajo v tujini. Na Ekonomski fakulteti pa je moč študirati tudi doktorski program ekonomskih in poslovnih ved. Ta poteka v angleščini.

Prav tako je na EF moč študirati programe dvojnih diplom na dodiplomski ravni študija. Študentom je na voljo tudi kar 6 programov dvojnih diplom in 2 skupna programa: EMTM (European Master in Tourism Management) in JMPSE (Joint programme in public sector and enviromental economics) na podiplomski ravni. EF se lahko pohvali tudi z več kot 500 tujih redno vpisanimi študenti na vseh treh ravneh študija. Prav tako je Ekonomska fakulteta precej priljubljena tudi pri študentih, ki se odločijo za izmenjavo – letno se tako na EF zvrsti preko 589 študentov na izmenjavi.

EF je raziskovalna in pedagoška institucija

Ekonomska fakulteta se lahko pohvali z edinim poslovnim inštitutom v tem delu Evrope, ki se imenuje Konfucijev inštitut. Prav tako na EF obstaja Center za svetovanje in razvoj študentov, ki pomaga študentom na poti do uspešne kariere in že med samim študijem. Letno EF organizira preko 80 znanstvenih in raziskovalnih seminarjev ter konferenc. Vsako leto se na EF podeli tudi nagrada za najboljše objavljene članke. EF sodeluje tudi s poslovnim okoljem, v katerega je umeščena.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani