Česa se naučimo na tečajih ličenja?

Česa se naučimo na tečajih ličenja?

tečaj ličenja

Na spletu in tudi drugod lahko zasledimo cel kup različnih tečajev ličenja. Glede na to, da sta v naši družbi podoba in estetski videz človeka še kako pomembna, so takšni tečaji za mnoge gotovo lahko koristni in v pomoč. Tečaj ličenja običajno v večjem številu sicer obiskujejo pripadnice nežnejšega spola. Razlogov, zakaj se na tak tečaj odpravijo je lahko več – nekateri se za tovrstni tečaj odločijo zato, da bi se sami znali bolje naličiti, spet drugi se tega lotijo zato, da bi svoje znanje iz ličenja lahko preizkusili na drugih ali iz tega celo želijo ustvariti profesionalno kariero, pri čemer je tak tečaj lahko prvi korak na poti do tega cilja.

Veliko žensk se med ličili še vedno ne znajde

Čeprav je na tržišču ogromno kozmetičnih izdelkov, še vedno obstaja precej žensk, ki z ličili niso najbolj vešče. Pogosto pa se tudi dogaja, da velika ponudba ličil in drugih kozmetičnih izdelkov še zdaleč ne pomeni tudi visoke kakovosti. Vedeti, katera ličila izbrati in kako jih uporabiti, zato nemara ni tako enostavno.

Vsak obraz je drugačen

Čeprav se zdi ličenje povsem enostavna veščina, pa je vseeno estetsko naličen obraz rezultat precej znanja in spretnosti. Tečaj ličenja tako posameznike nauči, kako ličiti različne obraze – vsak obraz je namreč specifičen, zato ne moremo pri vsakemu uporabiti enakih ličil in tehnik ličenja.

Individualni tečaj ličenja

Gre za tečaj, kjer se tečajnik s svojim mentorjem sreča ena na ena. Tak tečaj navadno traja nekaj ur. Ker gre za individualni tečaj, je način dela in obseg posredovanega znanja povsem prilagojen željam tečajnika. Tako se mentor prilagodi glede na to, kaj posameznika najbolj zanima oziroma česa se želi naučiti. Seveda pa se vsak tečajnik mora naučiti nekaj osnov, kot so na primer: uporaba in nanos črtala za oči, kako in kam nanašati rdečilo za lica, kaj je matiranje obraza, kako nanašamo puder, kateri puder izbrati za kateri tip kože, kako izbrati ustrezno podlago, kako se nanaša podlaga, različne tehnike senčenja oči, kako se naličijo ustnice, kako osvežimo kožo na obrazu, kako se osveži make-up, kako kombinirati barve, osnovno oblikovanje obraza, kako zagotoviti, da bo make-up obstojen skozi ves dan itd.

Cena takšnega tečaja?

Cene tečajev se seveda razlikujejo od ponudnika do ponudnika, vendarle pa se okvirne cene gibljejo nekje okoli 80 evrov za triurni tečaj. Tečaj navadno poteka na domu tečajnika. Tečaji ličenja so tako primerni za vse tiste, ki se bodisi prvič srečujete z ličenjem bodisi za vse tiste, ki želite svoje znanje ličenja zgolj še nadgraditi.

Obvestilo
Zavrnili ste piškotke za napredno oglaševanje oziroma piškote družbenih omrežij ter spletne analitike, zato vam je onemogočen dostop do spletne strani. Piškotki nam omogočajo, da so vsebine za vas brezplačne.

Potrdite piškotke in si zagotovite neomejen dostop.
Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani